LOCATIE

Hemels Wonen... dat betekent heerlijk wonen in een geliefd rijksmonument: de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in Breda. Een bijzondere plek waar rust en gezelligheid naadloos op elkaar aansluiten. De Baronielaan ligt nabij het centrum van Breda, met haar ruim 180.000 inwoners de negende stad van ons land. Het is een levendige, bourgondische stad met een heel eigen sfeer, die veel te bieden heeft.

RUST IN DE BUURT, GEZELLIGHEID IN DE STAD

Hemels Wonen... dat betekent heerlijk wonen in een geliefd rijksmonument: de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in Breda. Een bijzondere plek waar rust en gezelligheid naadloos op elkaar aansluiten.

We gaan even terug in de tijd. Met de bouw van de neogotische Heilig Hartkerk, ontworpen door architect P.J. van Genk, werd in 1900 begonnen. Jaren later, tussen 1929 en 1931, zijn het transept en het koor aangebouwd, naar een ontwerp van J. Stuyt. In 1985 is de kerk buiten gebruik gesteld, maar het gebouw speelt nog altijd een belangrijke rol in het silhouet van de stad en het aanzien van de Baronielaan. De rijzige kerktoren is al meer dan 100 jaar een lokaal herkenningspunt. In 2004 kreeg de kerk dankzij de architectuur- en cultuurhistorische waarden de status van rijksmonument. Inmiddels is het gebouw al gedeeltelijk gerestaureerd.

Rijk, royaal en gevarieerd

Breda

Wandelt u door het historische centrum van Nassaustad Breda, dan komt u op plekken die zeker de moeite waard zijn. Van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda tot het pittoreske Begijnhof en het roemruchte Spanjaardsgat. In dit bijzondere decor kunt u ook nog eens heerlijk winkelen, want de knusse binnenstad kent een royaal en gevarieerd winkelaanbod. Verder biedt Breda volop sport- en recreatiemogelijkheden. En ook het uitgaansleven is zonder meer bloeiend te noemen. Op en rond de Grote Markt vindt u een grote concentratie terrasjes, cafés en restaurants.

JONGSTE STADSMUSEUM VAN NEDERLAND

Stedelijk Museum Breda

Het Stedelijk Museum Breda is hèt vertrekpunt voor wie meer wil weten over de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving. Het is het jongste stadsmuseum van Nederland en verrassend veelzijdig. Naast de vaste collectie zijn er wisselende tentoonstellingen rond kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen. Ook is er aandacht voor digitale cultuur. 

Landelijke bekendheid

Cultuur

Voor theater kunt u in Breda naar het Chassé en voor (pop)muziek naar de Mezz. Het Oude Stijl Jazz Festival, Breda Live, Breda Photo, het Spanjaardsgat Festival en de Singelloop genieten landelijke bekendheid.

HOTSPOTS
+ Park Valkenberg
+ Grote Markt
+ Haven
+ Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk

In de stad

De Baronielaan ligt nabij het centrum van Breda, met haar ruim 180.000 inwoners de negende stad van ons land. Het is een levendige, Bourgondische stad met een heel eigen sfeer, die veel te bieden heeft. In de buurt

De voormalige Heilig Hartkerk ligt in een bocht van de statige Baronielaan, onlangs smaakvol heringericht en behorend tot het beschermd stadsgezicht van Breda. Veel van de monumentale huizen zijn gebouwd in Zwitserse cottage-, chalet- en vakwerkstijl, maar u ziet er ook neogotiek, art deco en jugendstil.

Vrijwel om de hoek van de Heilig Hartkerk vindt u de mondaine Wilhelminastraat en de Ginnekenweg met al zijn winkelvoorzieningen. Naar supermarkt, apotheek, restaurant of wijnspecialist... het kan allemaal te voet. Tennispark De Mark ligt op een steenworp afstand, u fietst binnen tien minuten naar het Mastbos. Het Wilhelminapark ligt op loopafstand. Ook dat maakt hier wonen zo hemels: er is volop gezelligheid in de omgeving, maar u woont tegelijk heerlijk rustig.

In de buurt

De voormalige Heilig Hartkerk ligt in een bocht van de statige Baronielaan, onlangs smaakvol heringericht en behorend tot het beschermd stadsgezicht van Breda. Veel van de monumentale huizen zijn gebouwd in Zwitserse cottage-, chalet- en vakwerkstijl, maar u ziet er ook neogotiek, art deco en jugendstil.

Vrijwel om de hoek van de Heilig Hartkerk vindt u de mondaine Wilhelminastraat en de Ginnekenweg met al zijn winkelvoorzieningen. Naar supermarkt, apotheek, restaurant of wijnspecialist... het kan allemaal te voet. Tennispark De Mark ligt op een steenworp afstand en u fietst binnen tien minuten naar het Mastbos en het Wilhelminapark ligt op loopafstand. Ook dat maakt hier wonen zo hemels: er is volop gezelligheid in de omgeving, maar u woont tegelijk heerlijk rustig.

En hier komen de woningen!

Ginnekenweg
Wilhelminastraat
Tennispark 'de Mark'
Mastbos
Wilhelminapark
Park Valkenberg
Grote Kerk