Bouw gestart, alle woningen verkocht!

Hemels Wonen Breda

Droomt u van een unieke woning met een welhaast goddelijke uitstraling? Ruim, comfortabel en speciaal? Eigentijds, maar net alsof de tijd er heeft stilgestaan?

En droomt u van een monumentale woonplek aan een statige, bomenrijke laan? Met winkels en allerlei andere voorzieningen in de buurt? Op korte afstand van een historisch, maar levendig stadscentrum?

Dan kunnen uw woondromen binnenkort werkelijkheid worden. In de voormalige Heilig Hartkerk aan de mooie, sfeervolle Baronielaan realiseren wij 20 unieke en exclusieve woningen. De bouw is gestart!
.

20 unieke woningen in de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan Breda

Wilt u Hemels Wonen?

Alle 20 woningen in het project Hemels Wonen te Breda zijn verkocht.

Perfect gelegen

Locatie

De Baronielaan ligt nabij het centrum van Breda, met haar ruim 180.000 inwoners de negende stad van ons land. Het is een levendige, Bourgondische stad met een heel eigen sfeer, die veel te bieden heeft.

Hemels wonen in alle facetten

Gebouw

Via de oorspronkelijke hoofdentree van de kerk komt u in de hal van het gebouw. Hier wordt de volledige hoogte van de oorspronkelijke kerk ervaren. Er is direct zicht op de houten tongewelven, kolommen en spitsbogen. Dit is al een unieke ervaring op zich!

Grote diversiteit

Types

De 20 twee-laagse woningen variëren in type en in woonoppervlakte van zo’n 50 tot ruim 230 m2. Ook in de woningen zelf blijven zoveel mogelijk authentieke elementen in het zicht. Comfort en historische elementen vormen een bijzondere en unieke combinatie.
Impressie tuin woning nummer 8

Ontdek snel de types!

RUST IN DE BUURT, GEZELLIGHEID IN DE STAD

EEN BIJZONDERE PLEK!

Hemels Wonen... dat betekent heerlijk wonen in een geliefd rijksmonument: de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in Breda. Een bijzondere plek waar rust en gezelligheid naadloos op elkaar aansluiten.

We gaan even terug in de tijd. Met de bouw van de neogotische Heilig Hartkerk, ontworpen door architect P.J. van Genk, werd in 1900 begonnen. Jaren later, tussen 1929 en 1931, zijn het transept en het koor aangebouwd, naar een ontwerp van J. Stuyt. In 1985 is de kerk buiten gebruik gesteld, maar het gebouw speelt nog altijd een belangrijke rol in het silhouet van de stad en het aanzien van de Baronielaan. De rijzige kerktoren is al meer dan 100 jaar een lokaal herkenningspunt. In 2004 kreeg de kerk dankzij de architectuur- en cultuurhistorische waarden de status van rijksmonument. Inmiddels is het gebouw al gedeeltelijk gerestaureerd.

EEN COMBINATIE VAN TWEE BELANGRIJKE ASPECTEN

DUURZAAMHEID

Hemels Wonen combineert twee belangrijke aspecten van duurzaamheid: enerzijds het duurzame behoud en gebruik van een rijksmonument en anderzijds duurzaam energiegebruik dankzij zonnepanelen. Op het dak van de bergingen aan het Van Almondepad en op de zuidelijke zijbeuk van de kerk wordt met zonnepanelen stroom opgewekt voor de woningen in de kerk. Bij de makelaar kunt u een tekening inzien met de verdeling van de zonnepanelen per woning. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, zodat er bespaard wordt op het energieverbruik.